Close

Zalm schotel met zoete aardappel

Margot
Recipe by
60 min (1 uur)
Prep: 10 min | Cook: 50 min | Servings: 3 personen

Zalm schotel met zoete aardappel

Zaaaaalm, ik ben er dol op ! Ik had al lang geen vis gerecht meer gemaakt en dat terwijl vis goed voor je is! Ik heb voor een ovenschotel gekozen met zalm en zoete aardappel. Erg gezond dus, ik heb ook broccoli en tomaat toegevoegd (lekker veel groentjeesss) De kaas die erover heen gaat, kun je natuurlijk zelf kiezen hoeveel je erover doet. Wil je de zalm schotelĀ een beetje healthy houden, beperk dan de kaas hoeveelheid haha šŸ˜‰

Het gerecht gaat 50 minuten in de oven, maar het kost niet veel voorbereidingstijd dus je kunt in de tijd dat die in de oven zit alvast opruimen/tafel dekken/andere dingen doen haha šŸ˜‰ Als de zalm schotelĀ klaar is, haal je hem uit de oven en smullen maar šŸ˜€

Ingrediƫnten:

Zalm schotel met zoete aardappel
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
zalm schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
zalm schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediƫnten
  • 500 gram zalmfilet
  • 0,5 broccoli
  • 2 zoete aardappels
  • 3 tomaten
  • 200 gram crĆØme fraĆ®che
  • 1 handje peterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje peper/zout
personen

 

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de broccoli en kook de kleine broccoli roosjes kort een klein beetje zacht (het gaat ook nog 50 minuten in de oven dus je hoeft ze niet helemaal gaar te koken)
  3. Was de zoete aardappel goed (haal eventueel de schil eraf) en snijd in hele dunne plakjes. Ik heb een keukenmachine gebruikt, dat scheelt een hoop werk en krijg je erg dunne plakjes šŸ˜‰
  4. Snijd de tomaat in kleine stukken en de knoflook fijn.
  5. Meng de tomaat met de knoflook, tijm, peterselie,peper/zout in een kom.
  6. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes/blokjes.
  7. Doe nu alle ingrediĆ«nten bij elkaar in een kom en meng de crĆØme fraĆ®che er goed door (alleen de parmezaanse kaas nog niet)
  8. Doe alle ingrediƫnten in een ovenschaal, en besprenkel de bovenkant met wat geraspte kaas (parmezaanse kaas)
  9. Nu kan de zalm schotel de oven in, zo’n 50 minuten totdat alle groentes zacht zijn en de zalm gaar :)

Jij vindt dit vast ook een geweldig recept :)

Eet smakelijk!

 

DSC_0838

DSC_0841

DSC_0840

DSC_0843

Like je ons? KlikĀ Hier!

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...