Close

Zalm schotel met zoete aardappel

Margot
Recipe by
60 min (1 uur)
Prep: 10 min | Cook: 50 min | Servings: 3 personen

Zalm schotel met zoete aardappel

Zaaaaalm, ik ben er dol op ! Ik had al lang geen vis gerecht meer gemaakt en dat terwijl vis goed voor je is! Ik heb voor een ovenschotel gekozen met zalm en zoete aardappel. Erg gezond dus, ik heb ook broccoli en tomaat toegevoegd (lekker veel groentjeesss) De kaas die erover heen gaat, kun je natuurlijk zelf kiezen hoeveel je erover doet. Wil je de zalm schotel een beetje healthy houden, beperk dan de kaas hoeveelheid haha 😉

Het gerecht gaat 50 minuten in de oven, maar het kost niet veel voorbereidingstijd dus je kunt in de tijd dat die in de oven zit alvast opruimen/tafel dekken/andere dingen doen haha 😉 Als de zalm schotel klaar is, haal je hem uit de oven en smullen maar 😀

Ingrediënten:

Zalm schotel met zoete aardappel
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
zalm schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
zalm schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 500 gram zalmfilet
  • 0,5 broccoli
  • 2 zoete aardappels
  • 3 tomaten
  • 200 gram crème fraîche
  • 1 handje peterselie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 el tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 snufje peper/zout
personen

 

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Was de broccoli en kook de kleine broccoli roosjes kort een klein beetje zacht (het gaat ook nog 50 minuten in de oven dus je hoeft ze niet helemaal gaar te koken)
  3. Was de zoete aardappel goed (haal eventueel de schil eraf) en snijd in hele dunne plakjes. Ik heb een keukenmachine gebruikt, dat scheelt een hoop werk en krijg je erg dunne plakjes 😉
  4. Snijd de tomaat in kleine stukken en de knoflook fijn.
  5. Meng de tomaat met de knoflook, tijm, peterselie,peper/zout in een kom.
  6. Snijd de zalmfilet in kleine stukjes/blokjes.
  7. Doe nu alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng de crème fraîche er goed door (alleen de parmezaanse kaas nog niet)
  8. Doe alle ingrediënten in een ovenschaal, en besprenkel de bovenkant met wat geraspte kaas (parmezaanse kaas)
  9. Nu kan de zalm schotel de oven in, zo’n 50 minuten totdat alle groentes zacht zijn en de zalm gaar :)

Jij vindt dit vast ook een geweldig recept :)

Eet smakelijk!

 

DSC_0838

DSC_0841

DSC_0840

DSC_0843

Like je ons? Klik Hier!

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...