Close

Tomaten risotto met parmezaanse kaas

Margot
Recipe by
± 40 min
Prep: 10 min | Cook: 30 min | Servings: 2 personen

Tomaten risotto met parmezaanse kaas

Hellooo lieve foodies, het is echt al een tijd geleden dat ik een recept heb geplaatst ;O Ik heb soms weinig tijd hiervoor en dat vind ik echt jammer, want ik vind het super om te doen. Zoals nu heb ik wat meer tijd, dus dan probeer ik dit zeker te doen. Dit is omdat ik ook nog een studie doe naast hongeralseenpaard, dus vandaar dat het soms een beetje lastig is. Nou hier komt ieder geval weer een receptje!

Dit risotto recept heb ik al meerdere keren gemaakt en het blijft bij ons echt een favoriet! Waarom dit recept zo lekker is?! Het is super simpel om te maken en de tomaten (cocktail) in combinatie met parmezaanse kaas is zooo lekker 😉 Een aanrader is om ook echt deze tomatenrisotto met lekkere cocktailtomaten of tasty tomaten te maken. Dat maakt het recept echt veeeel lekkerder en natuurlijk ook echte parmezaanse kaas! Hier komt het recept.

Laat je het ons weten als je het recept hebt gemaakt?! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden, dus laat vooral een reactie achter :) Thanks en succes!

Ingrediënten: ( 2 personen)

Tomaten risotto met parmezaanse kaas
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Tomaten risotto met parmezaanse kaas
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Tomaten risotto met parmezaanse kaas
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 180-200 gram risotto rijst
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 flinke scheut witte wijn
  • 1,5 groente bouillon (of kip) (dus 1,5 liter water)
  • ±300 gram cocktail tomaten
  • 4 handjes Parmezaanse kaas
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 2 handjes verse basilicum
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 snufjes paprikapoeder
personen

Zo doe je het:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en verhit wat olijfolie in een grote wok pan.
  2. Bak de knoflook en ui kort aan in de wok pan en voeg hier de risotto rijst aan toe.
  3. Voeg een scheutje witte wijn toe en roer dit geheel goed door en verwarm goed.
  4. Voeg nu de groente bouillon toe (beetje voor beetje).
  5. Voeg de tomatenblokjes toe en roer dit goed door.
  6. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
  7. Verdeel de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie/peper/zout.
  8. Zet de tomaten in de oven voor ongeveer 20 minuten totdat ze een beetje zacht zijn.
  9. Ondertussen maak je de risotto af, voeg beetje bij beetje wat bouillon toe wanneer de risotto dit vocht heeft opgenomen. (zie ook aanwijzingen op de verpakking van de risotto)
  10. Breng op smaak met wat vers gesneden basilicum, paprikapoeder, peper en zout.
  11. Het is lekker als je wat parmezaanse kaas toe voegt in de wokpan, dit gaat dan smelten;)
  12. Serveer de risotto met de tomaten bovenop, wat parmezaanse kaas en verse basilicum!Klaaaar is het recept!

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?
en je kunt ons ook volgen via Instagram :)

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...