Close

Tomaten tapenade

Margot
Recipe by
10 min
Prep: 10 min | Cook: 0 min | Servings: 1 bakje

Tomaten tapenade

Hoe leuk is het om zelf tomaten tapenade te maken? Het is echt super simpel en je hebt echt weinig ingrediënten nodig! Ik vind zelfgemaakte tapende altijd het lekkerst eigenlijk en het is dus ook nog eens heel simpel :) Oke, ik geef toe je ruikt hierna wel een beetje naar knoflook haha maar ach nou en! Het is erg lekker om deze tomaten tapenade te smeren op een geroosterd broodje maar ook op een toastje bijvoorbeeld bij de borrel! Kies vooral lekkere en smaakvolle tomaten uit, want dat maakt de tapenade echt af! Hier komt het recept! Laat je ons weten wat je van dit recept vond?

P.S. Ik vind het super leuk als jullie een foto delen op Facebook of Instagram! Ik zie soms al dat volgers recepten maken van Hongeralseenpaard en dat vind ik SUPEEER LEUK om te zien :) Tag ons dan ook daarin zodat we mee kunnen genieten met jullie! Heel erg bedankt!

TIP VOOR DE TOMATEN TAPENADE (Van een volger gekregen :) ) : Je kunt er ook voor kiezen om de knoflook niet in de tapenade toe te voegen, maar om het geroosterde brood in te smeren met een knoflook teentje. (zo komt de smaak beter tot zijn recht) Schraap het teentje uit over het brood en besprenkel met een klein beetje olijfolie en daarna de tapenade! Je zou er ook nog voor kunnen kiezen om een klein beetje mozzarella erbij te serveren!
-Ik ga dit ook een keer proberen! Succes en ik ben benieuwd voor welke optie jullie hebben gekozen!

Ingrediënten:

Tomaten tapenade
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Tomaten tapenade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Tomaten tapenade
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 4 tomaten tasty
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sneetjes brood
grote portie

Zo doe je het:

  1. Snijd de knoflook en ui fijn en de tomaten in blokjes.
  2. Voeg nu de knoflook, ui en tomatenblokjes in de keukenmachine.
  3. Voeg de basilicum toe samen met wat olijfolie en peper/zout.
  4. Meng alle ingrediënten goed in de keukenmachine totdat je een tapenade hebt!
  5. Is de tapenade nog iets te droog? Voeg dan nog iets extra olijfolie toe!
  6. Verhit nu wat olie in een koekenpan en bak daarin de sneetjes brood knapperig. Je kan natuurlijk ook het brood gewoon roosteren in een broodrooster, ook super easy!
  7. Besmeer de sneetjes brood (of toastjes) met de tomaten tapenade!

Klaar is je zelfgemaakte tomaten tapenade! Super simpel toch? :)

 

DSC_0750 DSC_0752

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram!

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...