Close

Tagliatelle met groene asperges

Margot
Recipe by
20 min
Prep: 5 | Cook: 15 | Servings: 2 personen

Tagliatelle

Hasta la pasta! Jawel, een heerlijk pasta recept! Ik had zin in iets met pasta, en toevallig kwam ik groene asperges tegen in de supermarkt die er erg verleidelijk uitzagen. Het asperge seizoen is weer voorbij, maar gelukkig bestaan de groene asperges nog! Mijn keus was daarom snel gemaakt: tagliatelle met groene asperges! Ik heb veel citroen gebruikt, wat de pasta zo lekker fris en zomers maakt. Dit zomerse recept komt goed uit, want er komen deze week zomerse temperaturen aan! Het recept is snel gemaakt, een ideaal recept als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan met het mooie weer! Het ziet er zelfs vrolijk en zomers uit 😉

P.s. Ik heb volkoren spelt tagliatelle gebruikt in het recept. Ik vind de tagliatelle erg smaakvol en het bevat veel vezels. Je kunt natuurlijk kiezen voor volkoren pasta, het bevat wat meer koolhydraten en vezels dan witte pasta en je hongergevoel blijft langer weg. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor bruin brood!

Tagliatelle met groene asperges
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Tagliatelle
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Tagliatelle
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • ± 150 gram (spelt) tagliatelle
  • 100 gram groene aspergetips
  • 125 ml crème fraîche
  • 4 tomaten
  • 1/2 ui
  • 1 citroen
  • 3 el Parmezaanse kaas (of andere favoriete kaas)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el pijnboompitten
  • 1 snufje peper/zout
personen

Zo doe je het:

  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Kook de groene aspergetips ongeveer 5 minuten, totdat ze een beetje zacht zijn.
  3. Snijd ondertussen de tomaat, knoflook en ui in kleine stukken.
  4. Doe de tagliatelle en groene aspergetips in een wok pan samen met de crème fraiche, tomaten, knoflook en ui.
  5. Strooi er wat peper/zout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten over.
  6. Pers een halve citroen uit over het geheel, dit zorgt voor die frisse smaak.
  7. Meng alles goed door elkaar en verhit nog enkele minuten in de wok pan.

Voor de finishing touch: Snijd dunne plakjes citroen en leg ze op de tagliatelle, besprenkel nog met wat Parmezaanse kaas vlokken en pijnboompitjes.

Like je ons? Klik Hier!

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...