Close

Risotto met zalm en groene asperges

Margot
Recipe by
45 min
Prep: 5 min | Cook: 40 min | Servings: 2 personen

Risotto met zalm en groene asperges

Een tijdje geleden maakte ik dit recept; Risotto met zalm en groene asperges! Super lekker en ook erg eenvoudig om te maken. Dit is een lekker fris recept door de citroen en bieslook, ideaal voor een doordeweekse maaltijd! Risotto recepten vind ik over  het algemeen altijd erg lekker, maar zalm/groene asperges is toch wel een favoriet!
Hier komt het recept…
Laat me weten als je het recept hebt gemaakt! Ik ben erg benieuwd wat je er van vindt, succes alvast!

Ingrediënten: (2 personen)

Risotto met zalm en groene asperges
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Risotto met zalm en groene asperges
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Risotto met zalm en groene asperges
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • ±180-200 gram risotto
  • 2 stuks zalm
  • 100 gram groene asperges
  • 4 handjes verse bieslook
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ± 1,5 liter bouillon
  • 1/2 citroen
  • 3 handjes Parmezaanse kaas
  • 1 scheutje witte (droge) wijn
personen

Zo doe je het:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en verhit wat olie/boter in een grote koekenpan.
  2. Bak de ui en knoflook kort aan en voeg vervolgens de risotto rijst toe.
  3. Blus af met een scheutje droge witte wijn.
  4. Ondertussen maak je alvast de bouillon klaar (ongeveer 1,5 liter groentebouillon). Je kunt ook kippenbouillon gebruiken als je dat lekkerder vindt.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olie of boter en leg hier de zalmfilets in.
  7. Besprenkel de zalm met wat citroensap en breng op smaak met wat peper/zout of eventueel een andere kruidenmix.
  8. Schuif de zalm in de oven en bak ongeveer in 20 minuten gaar.
  9. Nu voeg je telkens een klein beetje bouillon bij de risotto toe.
  10. Kook de groene asperges in ongeveer 10 minuten totdat ze gaar zijn (zie ook aanwijzingen op verpakkingen)
  11. Voeg telkens nieuwe bouillon toe wanneer het vocht zich heeft opgenomen in de rijst.
  12. Het kan zijn dat je iets meer bouillon nodig hebt dan staat aangegeven, maak dan wat bij.
  13. Snijd de bieslook in kleine stukjes en meng door de risotto.
  14. Op het laatst kun je nog wat Parmezaanse kaas toevoegen en laten smelten in de risotto.
  15. Schep de risotto op de borden, leg hierop het stukje zalm en maak af met wat citroensap/parmezaanse kaas en verse bieslook!

Nu is je gerecht klaar! Enjoy!

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram 😉

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...