Close

Pasta met courgette, champignons en spekjes

Margot
Recipe by
20 min
Prep: 10 min | Cook: 10 min | Servings: 2 personen

Pasta met courgette, champignons en spekjes

Ik heb een lekker en super simpel receptje voor jullie en zeker ook voor dit zomerse weer! Want met dit mooie zomerse weer wil je vast niet te lang in de keuken staan… dus is dit recept ideaal! Ik hou altijd van pasta recepten, dit keer heb ik gekozen voor courgette, champignons en spekjes en nog meer lekkers. Op het balkon hebben we een klein moestuintje, waar ik heerlijke verse basilicum van heb gebruikt hiervoor. Je kan kiezen om het pesto sausje zelf te maken (erg makkelijk en snel trouwens), maar je kan dit natuurlijk ook kant en klaar kopen. Kijk je mee naar dit recept? !  De combinatie van de groentes zijn echt lekker en zeker met de verse pesto erdoor :) Yummieee

Succes !

Ingrediënten: (2 personen)

Pasta met courgette, champignons en spekjes
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Pasta met champignons, courgette en spekjes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Pasta met champignons, courgette en spekjes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 180 gram pasta (farfalle)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram champignons
  • 125 gram spekjes
  • 1 courgette
  • 1,5 el crème fraîche
  • ± 15 blaadjes verse basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 2 handjes pijnboompitten
  • 4 handjes geraspte kaas
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 snufjes paprikapoeder
personen

Zo doe je het;

  1. Snijd de ui fijn, de champignons en de courgette in kleine stukjes.
  2. Verhit wat olijfolie in een grill pan en bak hierin de courgette samen met de champignons gaar.
  3. Bak de spekjes in een aparte pan totdat ze gaar zijn (licht krokant).
  4. Snijd ondertussen de rode punt paprika en de tomaten  in kleine stukjes.
  5. Voeg de paprika en de tomaten toe bij de spekjes samen met de courgette en champignons.
  6. Breng op smaak met wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
  7. Meng de crème fraîche hierdoor en verhit de saus nog eventjes.
  8. Kook de pasta in een pan met water gedurende 10 minuten.
  9. Voeg de basilicum blaadjes in een blender/keukenmachine samen met 1 handjes geraspte kaas (of Parmezaanse kaas), samen met de pijnboompitjes (1 handje) en de olijfolie. Meng dit goed door elkaar. Je kunt eventueel nog wat olijfolie toevoegen wanneer het geheel te droog is. 
  10. Giet de pasta af en voeg de (zelfgemaakte) pesto toe aan de saus. Roer dit goed door elkaar.
  11. Schep nu de pasta op samen met de saus en maak af met wat pijnboompitjes, basilicum en wat geraspte kaas!

Klaar is het recept :) 

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram :)

Laat je ons weten wat je van het recept vindt? Ik ben hier altijd erg benieuwd naar :) Thaaanks

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...