Close

Lazy Sunday: Kersen Clafoutis

Margot
Recipe by
55 min
Prep: 10 min | Cook: 45 min | Servings: 1 taart

Lazy Sunday: Kersen Clafoutis

Jaaaa, hier een super lekker taartje voor de Lazy Sunday: Kersen Clafoutis! Kennen jullie dit? Clafoutis is een frans gebak met kersen en een beslag van ei, melk, meel en suiker! Dit taartje doet mij een beetje denken aan pannenkoeken beslag, mmmmm! Zo smaakte het ook en dan met kersen erin! Jammieee jammmieee! Vaak wordt deze Kersen Clafoutis gegeten als nagerecht, maar kan prima op ieder moment van de dag toch?! Neee dit is niet gezond, maar wel super lekker! Deze Kersen Clafoutis is ook nog eens super simpel om te maken. Er kan echt weinig mis gaan aan dit recept, dus ideaal!

De kersen gaan in het geheel in de taart, dus denk aan de pitten als je eet haha! Voordat je tanden eruit liggen ;P

Laat je weten wat je van dit recept vond? :) Ik ben hier altijd heel erg benieuwd naar, succes !

Ingrediënten:

Lazy Sunday: Kersen Clafoutis
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Kersen clafoutis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kersen clafoutis
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 500 gram kersen
  • 75 gram kristal suiker
  • 130 gram bloem
  • 4 eieren
  • 300 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 snufjes poedersuiker
taart

Zo doe je het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren los in een beslag kom.
  3. Voeg hier het meel aan toe en mix goed door elkaar met een garde.
  4. Beetje bij beetje voeg je het overige meel toe samen met de melk.
  5. Later voeg je de kristalsuiker toe met de vanillesuiker.
  6. Mix alles goed door elkaar tot je een egaal beslag krijgt.
  7. Vet een taart blik in met wat boter zodat de clafoutis straks goed los komt!
  8. Verdeel de kersen over de taartbodem in een cirkel! Je hoeft de kersen niet de ontpitten, wel even het steeltje eraf halen!
  9. Giet hierover het clafoutis beslag.
  10. Zet de clafoutis voor ongeveer 45 minuten in de oven totdat deze gaar is.
  11. Haal de clafoutis uit de oven, even laten afkoelen en snijden maar!KLAAR is je heerlijke taart! Nu aanvallen maaaaaar!
    Lekker met wat poedersuiker erover heen!WAT DACHT JE VAN EEN BOLLETJE IJS EROP? Om even helemaal ongezond te doen haha, ach daar is vakantie voor toch !

 

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram!

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...