Close

Lazy Sunday: Gevulde appelbollen in bladerdeeg

Margot
Recipe by
35 min
Prep: 10 min | Cook: 25 min | Servings: 2 stuks

Lazy Sunday: Gevulde appelbollen in bladerdeeg

Jummiee, er staat weer een nieuwe Lazy Sunday online met dit keer Gevulde appelbollen in bladerdeeg!! Ik ben dol op appels uit de oven, maar deze appels die gevuld zijn en in bladerdeeg zijn gewikkeld al helemaal! Het is echt zo makkelijk om dit recept te maken! Je kunt dit heerlijk eten als ontbijt, maar ook als lunch of tussendoortje en dessert! Het maakt allemaal niet zoveel uit wanneer je het eet haha, het is gewoon super lekker!

Hol de appels uit, vul ze met het rozijnen mengsel en wikkel ze in bladerdeeg! Super easy maar oooo zo lekker! Ziet er ook nog eens super gaaf uit als je de appels door midden snijdt!

Wanneer ga jij deze Gevulde appels in bladerdeeg maken? Laat je het ons weten of het recept gelukt is en of het natuurlijk heeft gesmaakt? :) Succes!

Ingrediƫnten: (2 stuks)

Lazy Sunday: Gevulde appelbollen in bladerdeeg
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Gevulde appelbollen in bladerdeeg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gevulde appelbollen in bladerdeeg
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediƫnten
  • 2 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 el honing
  • 1 el suiker
  • 2 snufjes kaneel
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei geel
stuks

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zorg ervoor dat het bladerdeeg alvast ontdooid is, zodat je straks direct aan de slag kan!
  3. Hol de appels uit zoals te zien op het filmpje! Dit is omdat je de appels straks vult met het rozijnen mengsel.
  4. Meng in een kommetje de rozijnen samen met wat honing, suiker en kaneel. Meng dit allemaal goed door elkaar.
  5. Vul nu de uitgeholde appels met het rozijnen mengsel.
  6. Nu wikkel je de appel in met het bladerdeeg (1 bladerdeeg velletje per appel). Je kunt het bladerdeeg nog een klein beetje uitrollen, zodat deze groot genoeg is voor de appel!
  7. Bestrijk de appels met een klein beetje eigeel en bestrooi nog met een klein beetje suiker.
  8. Zet de appels in een ovenschaal/bekleedde bakplaat met bakpapier. Zet de appels voor ongeveer 25 minuten in de oven!
  9. Haal de appels uit de oven, snijd open en bestrooi met wat poedersuiker!

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram!

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...