Close

Kwarkbrood met abrikozen&rozijnen

Margot
Recipe by
45 min
Prep: 10 min | Cook: 35 min | Servings: 1 kwarkbrood

Kwarkbrood met abrikozen&rozijnen

Jeeej, ik ben dol op kwarkbrood! Ik heb al meerdere keren kwarkbrood gemaakt, waaronder bosbessen kwarkbrood. Dit is ook echt een favoriet, maar je kunt natuurlijk veel variëren met ingrediënten.
Ik heb dit keer gekozen voor abrikozen&rozijnen en appel 😉 Wat ik zo lekker vind aan kwarkbrood is dat het zo makkelijk is om te maken en je een lekker gezond tussendoortje hebt. Je kunt dit natuurlijk ook als ontbijt eten, maar ook als tussendoortje. Dit kwarkbrood is redelijk gezond en aardig voedzaam, ideaal dus! Dit kwarkbrood is super lekker&snel om klaar te maken, wat wil je nog meer?

Heb je al 1 van mijn recepten gemaakt van kwarkbrood? Laat het mij dan weten. Wat is jouw favoriet? Succes!

Kwarkbrood met abrikozen&rozijnen

Kwarkbrood met abrikozen&rozijnen

Ingrediënten: (1 kwarkbrood)

Kwarkbrood met abrikozen&rozijnen
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 1 banaan
  • 1 appel
  • 200 gram speltmeel
  • 250 gram kwark (griekse yoghurt)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1,5 el honing
  • 4 snufjes kaneel
  • 1 ei
  • 2 handjes rozijnen
  • ± 6 gedroogde abrikozen
  • 2 el geraspte kokos optioneel
  • 2 handjes amandelschaafsel optioneel
kwarkbrood

Zo doe je het:

  1. Was en snijd de appel in stukjes en snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
  2. Meng het ei samen met het speltmeel, bakpoeder, banaan, kwark (griekse yoghurt) in de keukenmachine.
  3. Voeg hier de kaneel aan toe samen met het amandelschaafsel, geraspte kokos en honing.
  4. Meng dit alles in een keukenmachine.
  5. Meng nu met een lepel de rozijnen erdoor samen met de stukjes gedroogde abrikozen en de appel stukjes (zo blijven deze ingrediënten heel).
  6. Vet een cakeblik in met bijvoorbeeld wat boter of kokosolie.
  7. Giet het mengsel in de vorm en schuif dit in de oven.
  8. Bak het kwarkbrood op 220 graden in de oven, gedurende 35 minuten (oven hoef je niet voor te verwarmen).
  9. Haal het kwarkbrood uit de oven en klaar is het recept!

    Eet smakelijk!
    Like je ons op Facebook?
    en je kunt ons ook volgen via Instagram :)

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...