Close

Kip pilav met cashewnoten & perzik

Margot
Recipe by
25 min
Prep: 10 min | Cook: 15 min | Servings: 2 personen

Kip pilav met cashewnoten & perzik

Dit is echt super lekker, veel lekkerder dan van tevoren gedacht! Mmmm echt lekker, dit gaan we snel weer eten :) Van tevoren dacht ik ja nou zou dit wel een succes worden.. maar dat was het dus zeker haha ! Het kost helemaal niet veel tijd en dat vind ik super ideaal voor een doordeweekse dag! Ik moet toegeven dat de portie aardig groot was, maar voor 3 personen zou het te weinig zijn. Conclusie: veel eten dus! haha maar je kunt het natuurlijk ook bewaren voor de volgende dag, maar misschien vind je het zo lekker dat het helemaal op komt! No problemo :) Nou hier komt het recept van de kip pilav!

Ingrediënten: ( 2 personen )

Kip pilav met cashewnoten & perzik
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Kip pilav met cashewnoten & perzik
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Kip pilav met cashewnoten & perzik
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 180 gram rijst
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 handjes cashewnoten
  • 1 blik perzik
  • 300 gram kipblokjes
  • 1 paprika rood/oranje
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1 blikje tomatenpurree 70 gram
  • 1/2 kippen bouillon
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tomaat
personen

Zo doe je het:

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de rijst gaar. (zie ook aanwijzingen op de verpakking)
  2. Snijd een ui en de knoflook fijn.
  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak hierin de kip gaar.
  4. Breng de kip op smaak met de ras el hanout kruiden en voeg nu ook de ui, knoflook toe.
  5. Snijd ondertussen de paprika en tomaat in stukjes en voeg dit ook toe bij de kip.
  6. Voeg nu ook de tomatenpurree toe samen met de kippenbouillon (en een klein beetje water) en de ketjap manis.
  7. Laat dit een aantal minuten (10) pruttelen.
  8. Roer regelmatig door en giet de rijst af.
  9. Je kunt de cashewnoten in een aparte pan nog even kort roosteren, maar dit is niet perse nodig!
  10. Snijd de stukken perzik uit blik ik kleinere stukken en voeg dit samen met de cashewnoten toe aan het kip mengsel.
  11. Roer goed door en schep dit nu op samen met de rijst!

TIP: Leuk als je rijst torentjes maakt met van die vormpjes! Ziet er net wat leuker uit :)

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram :)

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...