Close

Italiaanse quinoa schotel met groentes

Margot
Recipe by
30 min
Prep: 15 min | Cook: 15 min | Servings: 3 personen

Italiaanse quinoa schotel met groentes

Mmmm ik ben dol op dit hoofdgerecht: Italiaanse quinoa schotel met groentes! Ik heb al meerdere keren dit recept gemaakt en vaak gevarieerd met ingrediënten. Deze combinatie vond ik erg lekker :) De schotel is redelijk gezond (als je de kaas enso weg denkt haha). Vaak maak ik een ovenschotel met pasta of aardappels, maar waarom niet met quinoa? Nou dit smaakte erg goed en zeker in combinatie met de mozzarella, tomatenblokjes en groentes! Dit gerecht is super simpel en snel om te maken en ideaal voor meerdere personen! Het was echt een aanrader dit recept en je kunt dit recept gemakkelijk de volgende dag weer opwarmen als je teveel hebt gemaakt!

Ga jij dit gerecht nu ook maken? Laat je weten of het heeft gesmaakt? Ik ben hier altijd erg benieuwd naar :) Succes!

 

Ingrediënten: (3 personen)

Italiaanse quinoa schotel met groentes
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Italiaanse quinoa schotel met groentes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Italiaanse quinoa schotel met groentes
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 100 gram quinoa
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1/2 rode ui
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 snufjes paprikapoeder
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 300 gram gehakt
  • 1 bol mozzarella of 1 zak mini mozzarella bolletjes
  • 3 scheutjes olijfolie
  • 6 cherrytomaten
  • 4 handjes geraspte kaas
  • 1 handje zonnebloempitten optioneel
personen

Zo doe je het:

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan met water op het vuur en kook hierin de quinoa. (zie ook aanwijzingen op de verpakking)
  3. Snijd de ui fijn en verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  4. Voeg hierin het gehakt en bak deze samen met de ui gaar.
  5. Breng het gehakt op smaak met wat paprikapoeder en Italiaanse kruiden.
  6. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakken en smeer in met olijfolie.
  7. Bak de courgette en aubergine gaar in een grillpan met olijfolie.
  8. Snijd ondertussen de cherrytomaten en de mozzarella in plakjes.
  9. Hak de basilicum fijn en voeg dit toe aan het gehakt mengsel samen met de tomatenblokjes. Verwarm dit nog enkele minuten.
  10. Meng nu de quinoa samen met de groentes en het gehaktmengsel in een ovenschaal.
  11. Voeg hier de zonnebloempitten aan toe, samen met de mozzarella, cherrytomaten en geraspte kaas.
  12. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas goed is gesmolten.
  13. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer!KLAAAAR :)

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?
en je kunt ons ook volgen via Instagram!

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...