Close

Italiaanse aardappel schotel

Margot
Recipe by
25 min
Prep: 10 min | Cook: 15 min | Servings: 3 personen

Italiaanse aardappel schotel

Oeh, dit was echt een super lekkere Italiaanse aardappel schotel! Ik heb al vaak een variant gemaakt op dit recept en ook vaak proberen te fotograferen en elke keer werd het niets haha. Ik kreeg elke keer het gerecht niet goed op de foto en dan zag het er minder lekker uit dan dat het was. SUPER ZONDE natuurlijk, want dit is echt een super lekker & simpel recept! Nou taadaaaaa: nu is het eindelijk gelukt vond ik ! Nou jullie hebben dan een voordeel; want deze variant van de Italiaanse aardappel schotel vond ik toevallig ook echt het lekkerst. Ik denk dat echt bijna iedereen dit gerecht ook wel lekker vindt, super handig dus als je veel eters hebt!

Hier komt het recept, hou je vast… en ren naar de supermarkt haha ;P Nou succes ! Laat je mij weten of het gesmaakt heeft?
Ik vind het al helemaal leuk als je een foto maakt van dit recept met @hongeralseenpaard #Italiaanseaardappelschotel Of iets anders natuurlijk haha (is maar een idee) Enjoy!

Ingrediƫnten: (3 personen)

Italiaanse aardappel schotel
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Italiaanse aardappel schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Italiaanse aardappel schotel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediƫnten
  • 300 gram gehakt
  • 450 gram aardappel schijfjes
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 6 cherrytomaten
  • 1 blikje tomaten blokjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 4 snufjes paprika poeder
  • 1 bol mozzarella
  • 4 handjes geraspte kaas
personen

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de ui fijn en verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  3. Bak de ui glazig in de koekenpan en voeg dan het gehakt toe.
  4. Snijd ondertussen vast de prei, courgette, cherrytomaten en paprika in stukjes.
  5. Bak het gehakt gaar en voeg dan de gesneden groentes toe.
  6. Breng alles op smaak met wat Italiaanse kruiden en paprika poeder.
  7. Snijd de mozzarella in plakjes en voeg de aardappel schijfjes alvast in een ovenschaal.
  8. Meng nu de tomatenblokjes door het gehakt-groente mengsel en roer goed door.
  9. Verdeel het gehakt- groente mengsel in de ovenschaal en maak af met de mozzarella plakjes en de geraspte kaas!
  10. Zet de ovenschaal voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten en de aardappeltjes zacht zijn!Klaar is je gerecht! Maak af met nog wat Italiaanse kruiden!

Eet smakelijk!

Like je ons op Facebook?

en je kunt ons ook volgen via Instagram !

Category:

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...