Close

Courgette plaattaart

Margot
Recipe by
30 min
Prep: 10 min | Cook: 20 min | Servings: 2 personen

Courgette plaattaart

Een plaattaart is super easy om te maken, het staat zo op tafel en je kunt er eindeloos mee variëren. Ik heb hartige taartdeeg gebruikt als bodem, bekleedt met Hüttenkäse (dit heeft een frisse smaak). Het is een cottage cheese, een jonge ongerijpte kaas die minder vetten bevat, maar wel rijk is aan eiwitten. De plaattaart is lekker om als lunch of diner te eten, met bijvoorbeeld wat salade erbij! Mijn voorkeur gaat uit naar de blauwaderkaas-druivensalade 😉

Deze kan je hier vinden: blauwaderkaas-druivensalade

Courgette plaattaart
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Courgette plaattaart
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Courgette plaattaart
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 10 plakje(s) hartige taart deeg
  • 3/4 courgette
  • 1 bakje(s) Hüttenkäse
  • 1 sjalotje
  • 1 tomaat
  • 1 snufje(s) paprika/chili poeder
  • 1 snufje(s) peper/zout
personen
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bekleed de overlaat met bankpapier en leg hier de (ontdooide) bladerdeegplakjes overlappend op.
  3. Maak een vierkante vorm en houdt wat deeg over voor de randen. Ik heb wat extra bladerdeeg op de zijkanten gelegd, zodat het een echte rand wordt.
  4. Zet de bodem ongeveer 5 minuten in de oven.
  5. Haal de bodem uit de oven en smeer de Hüttenkäse uit over het deeg en besprenkel met wat peper/zout en eventueel paprika/chilipoeder.
  6. Snijd het sjalotje en de tomaat in kleine stukjes en de courgette in dunne plakjes en leg het op de Hüttenkäse.
  7. Strooi er wat geraspte kaas over en zet de courgette plaattaart in de oven.
  8. Laat de plaattaart nog 20 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Like je ons? Klik Hier!

 

2 Reviews

  1. marloes

    Was heel erg lekker!
    Kan je ook leuk mee variëren.

    Star
  2. Inge

    Wauw deze is echt een aanrader! Eerst baalde ik dat er geen vlees in voorkwam, omdat ik een ontzettende vleeseter ben. Dus had ik er wat worsten bij gebakken, tot ik aan tafel kwam.. Ik heb zoveel van de plaattaart gegeten dat ik zo ben vergeten dat ik nog worstjes had, blijkbaar miste ik het vlees helemaal niet! Het is lekker hartig en vult behoorlijk :)

    Star

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...