Close

Cannelloni spinazie-ricotta

Margot
Recipe by
50 min
Prep: 10 min | Cook: 40 minuten | Servings: 2 personen

Cannelloni spinazie ricotta

Oke: dit moet je echt even proeven!! Het is echt lekker, mijn vriend en ik hadden echt  “Honger als een paard” en dit aten we zo snel op. We baalden wel dat we de bodem van de ovenschaal zo snel hadden bereikt ;( Ik had nog nooit cannelloni gemaakt en dit eerste recept was meteen goed !

Voordelen hiervan zijn:
-weinig afwas! (erg handig als je geen vaatwasser hebt zoals ik)
-snel te bereiden
-heel makkelijk
-En het belangrijkste: natuurlijk ook erg lekker!

Dat zijn genoeg redenen om deze cannelloni schotel te maken toch?! Hier komt die :)
Wat vernieuwing op Hongeralseenpaard: Foto’ s bij de uitleg van bereiding zodat het je misschien nog wel gemakkelijker af gaat en zo weet je meteen een beetje waar je aantoe bent :)

Het recept is voor 2 personen (ik moet toegeven dat ik zelf de volgende keer nog per persoon een extra cannelloni erbij zou doen, maar het is maar net of je een grote eter bent of niet) Een tip: ik zou dan wel een klein beetje de hoeveelheid vergroten. Je kunt natuurlijk ook gewoon deze hoeveelheid aanhouden en er nog een broodje of salade bij eten!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

Cannelloni spinazie-ricotta
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Cannelloni
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Cannelloni
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 8 cannelloni
  • 200 gram ricotta kaas
  • 300 gram spinazie vers
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
personen

 

Zoe doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Verhit wat olie in een koekenpan/wok pan en voeg hier 300 gram spinazie aantoe totdat de spinazie helemaal is geslonken. (wel nog even de spinazie wassen)
  3. Laat de spinazie goed uitlekken want er zit veel vocht in. Als de spinazie is uitgelekt, voeg je er 200 gram ricotta aantoe en meng dit goed door elkaar.
  4. Snijd de knoflook fijn en voeg ook toe aan het spinazie-ricotta mengsel. Strooi ook 1 el Italiaanse kruiden erdoor.
  5. Verdeel de spinazie-ricotta mengsel in de cannellonis. (dit kun je met een lepel doen of gewoon met je handen)
  6. De cannelloni’s leg je in een ovenschaal met daarop de tomatenblokjes
  7. Strooi nog wat parmezaanse kaas over het geheel en zet zo’n 40 minuten in de oven.

Geniet ervan!

DSC_0747

DSC_0749

DSC_0750

DSC_0753

DSC_0755

DSC_0761

Like je ons? Klik Hier!

One Review

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...