Close

Broodje falafel

Margot
Recipe by
20 min
Prep: 5 min | Cook: 15 min | Servings: 10-12 falafel

Broodje falafel

Falafel… kennen jullie dat?! Ik had ze een keer kant en klaar gekocht in de supermarkt maar wilde ze een keer zelf maken! Het is een Libanees vegetarisch gerecht bestaande uit (gefrituurde) balletjes van gestampte kikkererwten. Ik heb ze niet gefrituurd, maar ik bak ze in de pan! (veel makkelijker vind ik zelf)

Ideaal want ik had alle ingrediënten in huis voor de falafel, ik heb er een pita broodje bij gedaan met groentes en een lekkere tzatziki dip! Echt heel simpel, dus je kunt voortaan de falafel uit de supermarkt overslaan!

Ingrediënten:

Broodje falafel
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Broodje falafel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Broodje falafel
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 400 gram kikkererwten
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 snufje paprikapoeder
  • 2 tl koriander (poeder)
  • 1 handje peterselie
  • 1 snufje peper/zout
personen

Zo doe je het:

  1. Snijd de ui/knoflook fijn, verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui samen met de knoflook/paprikapoeder/koriander peper en zout.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
  3. Voeg hier het ei en het mengsel van de ui/knoflook bij en mix alles tot een egaal mengsel
  4. Maak nu 10-12 balletjes falafel (is maar net hoe groot je ze wilt).
  5. Verhit nog wat olie in de koekenpan en bak ze z0′ n 10 minuten goudbruin. (aan beide kanten, dus iedere kant 5 minuten)
  6. Serveer eventueel met een pita broodje,komkommer/tomaat/wat gemengde ijsbergsla en natuurlijk: tzatziki !

Eet smakelijk!

 

DSC_0772

DSC_0774

DSC_0775

DSC_0776

DSC_0777

DSC_0782

Like je ons? Klik Hier!

 

 

 

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...