Close

Appel-havermout taart

Margot
Recipe by
60 min
Prep: 15 min | Cook: 45 min | Servings: 1 appel-havermout taart

Jammiee jammiiee! (al zeg ik het zelf) Dit is een super lekkere gezonde versie van de appeltaart!! Misschien geloof je het niet dat deze appel-havermout taart dan ook echt lekker is, maar het is echt zo! De appeltaart is gezoet met honing (daar zitten natuurlijk ook wel wat suikers in), maar ik heb gekozen voor biologische honing. De vulling is met appels, cranberry’s en rozijnen. Voor de rest lekker veel honing&kaneel wat de smaak geeft! De bodem van deze appel-havermout taart is, je raadt het denk ik al, havermout! Deze appeltaart is ook makkelijk om te maken en zo heb je een lekker & verantwoord tussendoortje. Ik heb deze appeltaart zondagmiddag gebakken en ik heb deze taart mee genomen naar school de volgende dag :) Zo kom je toch nog wat beter de dag door haha.

Hier komt het recept!! Snel maken hè?! Is echt lekker!

Ingrediënten: (1 appeltaart)

Appel-havermout taart
Recept is toegevoegd
Voeg toe aan lijstje:
Appel-havermout taart
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Appel-havermout taart
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Ingrediënten
  • 125 gram spelt meel
  • 60 gram havermout
  • 3 el kokosolie
  • 3 el honing
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 35 gram cranberries
  • 35 gram rozijnen
  • 3 jonagold appels
  • 3 goudrenetten appels
appeltaart

Zo doe je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de spelt meel, havermout, kokosolie, 2 el honing, ei en een snufje kaneel in een keukenmachine en maal fijn.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  4. Snijd de appels in kleine stukken en meng in een kom samen met 1 snufje kaneel en 1 el honing.
  5. Pak een taart/quiche vorm en bestrooi de havermout bodem met het deeg en zorg voor een klein opstaand randje. (handig is om een quiche/taart vorm te gebruiken die een uitneembare bodem heeft)
  6. Leg hier de rozijnen met cranberry’s op en vervolgens ook de appels.
  7. Zet de appel-havermout taart in de oven en bak in 45 gaar.
  8. Haal de taart uit de oven, even laten afkoelen en serveren maar! (warm is die het lekkerst )

12483310_172486699775088_2049373099_o

Eet smakelijk & veel bakplezier!! 

Like je ons op Facebook?
en je kunt ons ook volgen op Instagram!

One Review

Leave a Review

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

1 2 3 4 5

Loading...